Pga ferie er det desværre ikke muligt at modtage send en ballon før 9/8

Pga ferie er der lidt længere leveringstid på øvrige varer

Sådan bruger du helium til balloner

Sådan laver du flotte helium balloner

Det ser flot ud når ballonerne er fyldt med helium og svæver over bordet, i loftet eller mange andre steder. Ballonerne giver en festlig stemning. Men måske har du før prøvet at fylde balloner med helium uden den store succes eller måske kunne du godt tænke dig at prøve det, men har hørt at det er svært. Men det er det ikke, hvis du følger denne guide til at lave helium balloner.


Først vil vi se på de forskellige slags balloner der findes:

Der er de normale runde balloner (latex balloner) som mange børn elsker at lege med.  (til venstre)

Så findes der også folieballoner, der er lavet af et ikke elastisks materiale og derfor for nogle kan virke lidt svære at puste op uden at de springer. (i midten)

Vi sælger også de lidt mere ukendte bubbleballoner og clearzballoner, som begge er lavet af strækbart plastik, som gør dem utrolig holdbare. (til højre)



Helium ballonerHelium ballonerFødselsdags ballon


Folieballoner:

Det sværeste ved at fylde folieballonerne med helium er at vide hvornår man skal stoppe. De kan nemlig ikke strækkes helt ud, men en god hovedregel er at fylde dem stille og roligt og stoppe når de begynder at føles hårde. Fordelen er at du nemt kan fylde lidt mere i, hvis du synes der kom for lidt i. 

De folieballoner vi sælger svæver min 7 dage, hvis de er fyldt rigtigt og derfor gør det oftest ikke noget, hvis du skulle komme til at fylde for lidt i, så længe de ser pæne ud. Men folieballoner fåes i mange kvaliteter og nogle af de billige vil hurtigt miste pusten og blive flade. 


Samtidig er det vigtigt at sige at ikke alle folieballoner svæver selvom de bliver fyldt med helium. Ballonerne skal være minimum 45cm høje for at svæve. Det betyder at de små bogstavs og tal balloner ikke kan svæver, da de typisk er 35cm.


Se en guide her til at fylde folieballoner med helium 




Bubble balloner:

Bubble ballonerne er meget nemme at fylde, man skal bare vide at ballonerne skal fyldes helt indtil der ikke er flere rynker i kanten, se her hvordan du fylder dem:




Latexballoner: 

De runde latexballoner kan være lidt mere besværlige, da de skal pustes op lige før de skal bruges. (medmindre du bruger Hi-floate til ballonerne) 


Svævetiden afhænger af størrelse og kvalitet. Her hænger pris og kvalitet ofte sammen. Hvis ballonerne er for tynde kan de springe når de fyldes med helium, men balloner af høj kvalitet som dem vi sælger fra Qualatex har disse svæve tider: 9” 12-16 timer 11” 12-18 timer. Jo større de pustes op desto længere svæve tid. Hvis du køber billige balloner, som ofte er tilsat plastik for at holde prisen nede, så skal du ikke forvente at de svæver helt så længe og du risikere som sagt at de ganske enkelt springer når de fyldes med helium. Bruger du hi-float til dine latex balloner forlænges svævetiden 25 gange. Læs vores guide til hi-float her


Den nemmeste måde at vide hvor store ballonerne er, er at sætte to stole med den ønskede afstand eller skære et hul i den ønskede størrelse i en papplade og stikke ballonerne gennem denne for at tjekke størrelsen. 


Vi har alt du skal bruge for at lave flotte helium balloner her


Husk ikke at inhalere helium

Det kan være farligt at inhalere helium, da helium er lettere end luft og vil fortrænge ilten fra lungerne. Så vi anbefaler ikke at sluge helium, selvom det lyder sjovt. Læs mere om hvorfor helium er farligt i denne artikel fra samvirke