babyshowerHvad er et babyshower?


Babyshower er en amerikansk tradition, der også er blevet populær i Danmark. Det er oftest en surprise party og afholdes før den forventede fødsel. Oftest 1-2 måneder før termin. 

Formålet med babyshower er at forkæle den kommende mor, før hun får travlt med baby og har svært ved at finde tid til veninde hygge m.m Et babyshower inkludere ofte hygge, god mad, sjove lege, festligt pynt f.eks med balloner, gaver og ikke mindst en masse snak bl.a om babyer.


Selvom babyshower, som vi kender det, stammer fra USA har man mange steder gennem tiden lavet babyshowers på andre måder. 


De gamle grækere og egyptere holdt ritualer for at fejre den kommende baby og give gaver og velsignelser til babyen.

I renæssancen fik mødrene overdådige gaver ved fødslen. Dengang talte man ikke om graviditeten offentligt. Derfor blev babyshoweren først holdt efter fødselen, som tea-parties, hvor man spillede og gave gaver til den nye mor.


I USA blev babyshoweren særlig udbredt i krigstiden og efterkrigstiden, som en måde at hjælpe de kommende forældre økonomisk. Hvem arrangere et babyshower?

Den eneste der i udgangspunktet ikke arrangere er de kommende forældre. Oftest er det de tætteste veninder sammen med familien (mor, søstre m.fl), der står for at planlægge babyshoweren. 

Gæsterne er de vigtigste kvinder for den kommende mor. Men det er også blevet mere normalt at gøre det til en fest for både mor og far og dermed indvolvere mændene mere i planlægningen.

Det er vigtigt at huske på at det er en fest for den kommende mor, så hvem ønsker hun at have med eller ikke have med? I kan evt spørge hendes partner, hvis festen kun er for hende. 

Husk at invitere i god tid, så flest muligt har mulighed for at deltage.


babyshower pynt


Hvor holder man babyshower?

Det gør man oftest i et privat hjem. Nogle vælger at gøre det hos den kommende mor, andre vælger at gøre det ved familie eller venner der bor i nærheden, så der kan pyntes ekstra op inden og moren ikke behøver bekymre sig om oprydning m.m


Lege til babyshower


Mange gange skal dagen nok gå med snak og hygge, især hvis i ønsker at bruge lidt tid på det at give gaver. Men andre gange kan det være godt nok at have en leg eller to i baghånden, så festen bliver lidt ekstra festlig.


Du kan f.eks lave en quiz om den kommende mor eller med fakta om graviditet. Hvem ved egentlig mest om graviditet?

Lav det evt som en Kahoot quiz her


Gæt mavens størrelse:

I kan gætte størrelsen på den gravide mave. Lad alle klippe et stykke garn af en garnnøgle i den længde de mener passer til størrelsen på maven og mål derefter hvem der kom tættest på. Hav evt en lille præmie på højkant.


Giv babyen mad:

Sæt to personer overfor hinanden, begge med en hagesmække på og bind for øjnene. Giv dem hver en babyske og et glas babymos. Nu gælder det om at made hinanden. Lav det evt til en konkurrence med flere deltagere, hvor i tager tid på hvem der gør det hurtigst.


Tøm flasken

Fyld sutteflasker med mælk, juice eller lignende og lad gæsterne konkurrere om hvem der først kan få tømt flasken.


Lav baby musik banko.

Lav en playliste på Spotify med alle sange der dukker op når du søger på baby. Sørg gerne for at have en masse sange, så de ikke går igen på for mange plader.

Lav nogle bankoplader, f.eks her, hvor du kan indtaste titlerne, vælge tema og overskrift også laver siden automatisk forskellige plader til dig, hvor sangene er blandede. 

Så er det bare i gang. Til babyshoweren får alle en plade og der vælges en bankomester, der sætter playlisten på shuffle og derefter afspiller sangene tilpas længe til at alle har tjekket deres plade. 

Husk igen præmier, det gør legen endnu sjovere.


Gaver til babyshower

Når du skal finde en gave til den vordende mor, kan du jo overveje hvad hun bliver mest glad for. Baby tøj og udstyr får hun måske nok af, så måske et gavekort på massage, café eller tøsetur vil vække større glæde. Eller måske abonnement på en af de mange måltidskasser, så hun ikke behøver bekymre sig om madplan og indkøb for en tid. 

Det kunne også være en creme eller gavekort på rengøring. Vi kan også anbefale en af de enkle willow tree figurer som f.eks "cherish" til en gravid, men hos Gaedt design finder du også mange andre willow tree figurer der er søde til den kommende mor eller til begge forældre.

Mulighederne er mange for at forkæle den kommende mor. Ellers er der jo den traditionelle med babytøj eller udstyr til baby.


babyshower pyntPynt til babyshower

Hvis der rigtig skal holdes babyshower, skal der da også pyntes festligt op. Hertil kan man få alverdens ting til både drenge og pige babyshower. 

Balloner er meget populære til babyshower og sætter også altid en festlig stemning uden der behøver at være meget arbejde i det. 


Vi har samlet alle vores produkter til babyshower her, men hvis i selv vil slippe for at lave pynten hjælper vi også gerne med at lave færdigt babyshower pynt i enten kan hente og sætte op eller vi kan levere det. Bestil f.eks balloner med helium og få dem sendt her. Så er det bare at tage ballonerne op af kassen og i er klar til et brag af en babyshower.


Herunder er lidt inspiration til hvad vi kan hjælpe med at lave af babyshower pynt


babyshower pyntbabyshower pyntbabyshower pyntbabyshower pynt              babyshower pynt