Få hjælp til at købe den rigtige mængde helium

Skal du pynte op til fest med helium balloner? Så er det meget rart at vide hvor meget helium du har brug for, så du ikke får købt for lidt. Derfor har vi lavet denne simple helium beregner til dig. Her vælger du hvilken type ballon du skal have fyldt med helium og skriver hvor mange balloner du har, så regner den ud hvor meget helium du skal bruge. Derefter er det bare at købe tilsvarende heliumtanke. 


Tips til helium balloner


Før du bruger beregneren er her at par tips til at få succes med op pyntningen med helium balloner:


  • det er altid en god ide at have et par ekstra balloner, da selv kvalitetsballoner kan have fejl der gør at de f.eks er utætte, det sker dog ikke helt så ofte som med billige balloner
  • Dermed er det også en god ide lige at købe en smule ekstra helium, så der er til at fylde en ekstra ballon. Nogle gange vil du måske også komme til at lukke lidt helium ud i luften når du fylder op. 
  • Brug kun CE mærkede balloner og helst balloner af god kvalitet, da du ellers risikere at ballonen ikke svæver eller springer når den fyldes med helium
  • Beregneren kan beregne helium til 9” balloner, da en del butikker sælger dem som almindelige balloner, vi vil dog altid anbefale at du køber balloner der er minimum 10”, da de svæver længere.
  • Er det folieballoner du skal have fyldt skal de minimum være 16” (40cm) for at de svæver når de fyldes med helium.
  • Vi anbefaler at der altid bruges hi-float når der pyntes op med latexballoner med helium, da det forlænger svævetiden og sikre at ballonerne er pæne til hele festen. Se evt vores guide til Hi-float her
  • Inhaler aldrig helium, da det fortrænger ilten fra lungerne og kan forårsage kvælning.
Helium Beregner

Helium beregner

Vælg ballontype:

Indtast antallet af balloner:


Helium forbrug: 0.140 m³ helium


Helium beregneren er lavet ud fra de balloner vi har her i webshoppen. Det er dog ikke muligt at lave den til beregning af alle de figurformede og store folieballoner, da helium forbruget her variere fra ballon til ballon, men se forbruget på den enkelte ballons side.

Se også vores guide til brug af helium.


Hvilken Helium flaske skal du vælge?


Hvilken billig helium flaske du skal vælge afhænger først og fremmest af hvor meget helium du skal bruge. Så når du har beregnet hvor meget helium der skal bruges til dine balloner finder du den eller de flasker der passer bedst i mængde. 

Vi har 3 str af billig heliumtanke:

- den lille med 0,15m3

- den mellem med 0,2m3

- den store med 0,4m3