Det bedste sæbeboble vejr

Sæbebobler er bare populære blandt alle aldre. Her har vi samlet gode råd til at lege med sæbebobler, samt en nem opskrift på sæbeboblevand til bl.a kæmpe sæbebobler.


Det bedste vejr til at lave sæbebobler er faktisk en dag med en smule gråvejr, da høj solskin hurtigt fordamper væsken i boblerne og dermed springer dem. Dog er det sjovest hvis solen skinner lidt og giver nogle flotte farver i boblerne.

Farverne i sæbeboblerne stammer jo fra solens stråler. 


Boblerne springer oftest ved at de fordamper eller at de rammer noget der er tørt. Du kan røre sæbebobler med næsten hvad som helst, hvis bare det er vådt. 


Opskrift på sæbebobler

Opskrift på sæbeboblevæske:


1/2 liter vand

1 dl grøn fairy opvaskemiddel (det vigtigste er at den er grøn)

2 spsk glycerin (kan købes i eksempelvis Matas)Hvis ikke i lige har en gammel tom sæbeboble bøtte med tilhørende puste udstyr kan i sagtens lave det selv.

Piberensere er f.eks helt ideelt til at lave forskellige sæbeboble værktøj med. 

Ligeledes kan i også bruge pap/plastik tallerkner, hvor i skære hul i. Eller sugerør, bare sørg for at børnene ikke kommer til at suge i stedet for at puste.

Tragte kan også bruges. En snor der bindes sammen til en ring. Ja praktisk taget alt med et hul i. Bare sørg for at alt der røre boblen er vådt.

Prøv også at dyppe hænderne i væsken og puste bobler med fingrene.

Vil i gerne forsøge jer med lidt større sæbebobler, så bind 2 tykke bomuldssnore mellem 2 pinde. Den nederste skal være dobbelt så lang som den øverste. 

Ketcherne fra stangtennis/havetennis er også perfekte hvis i gerne vil lave mange bobler.Lad endelig være med at røre rundt i væsken. Det er meget fristende lige at køre pinden, snoren mv rundt i væsken for lige at være sikker på at der kommer sæbe på. Men jo mere i røre rundt, jo mere skum kommer der og det er meget ødelæggende for sæbeboblerne, især hvis i gerne vil lave store bobler. Jo mere skum der er jo hurtigere springer boblen, med meget skum ofte før den rigtig bliver pustet.