Hi-floate

Vil du gerne pynte med flotte helium balloner til din fest og vil du gerne have at de holder til festen er færdig? Ja det ser da flottest ud ikke? Så læs denne guide.

 Det ser bare kedeligt ud når ballonerne næsten ligger på bordet før festen kom i gang. Det kan du undgå ved at bruge Hi-floate og at fylde nok helium i ballonerne.

Ballonerne skal være minimum 10” (25,5cm) for at sikre at de holder sig svævende længe. Også er det også vigtigt med balloner af god kvalitet.

Mange af de balloner du køber i supermarkeder m.v ofte kun er 9” (23cm) hvilket giver en noget kortere svævetid. 


Grunden til at ballonerne falder til jorden er at helium molekylerne trænger gennem ballonerne. Helium er mindre end luft og derfor trænger det hurtigere igennem. 

Ved at bruge Hi-floate laver du en lille hinde på indersiden af ballonerne som gør at molekylerne får svære ved at trænge igennem og derved svæver din ballon længere.

Hi-floate får dine balloner til at svæve 25 gange længere end balloner uden. Det betyder at de faktisk kan svæve i flere dage. Som EKSTRA BONUS betyder det at du kan fylde ballonerne dagen før festen og stadig have flotte balloner. Vi har haft latex balloner med Hi-floate der har holdt sig svævende mere end to uger. Oftest svæver balloner af god kvalitet i mere end 7 dage med hi-floate. Nogle gange flere uger. Metalliske balloner (f.eks chrome) svæver kortere end andre balloner.

Hvordan bruger jeg så Hi-floate?

Der medfølger en vejledning når du køber flasken i forhold til hvordan du dosere den rette mængde Hi-Floate for at sikre succes skal du følge denne. Dvs at med 11” balloner skal du bruge et pump Hi-floate. Hvis du bruger mindre sænkes svævetiden, hvis du bruger mere risikere du at ballonen bliver for tung og ikke vil svæve. 

Herefter fordeler du væsken godt rundt i ballonen, husk også det øverste af åbningen. 

Når det er fordelt fylder du ballonen med helium. 


Hvis ballonen ikke vil svæve eller den ligger ned har du enten fyldt for meget Hi-floate i eller for lidt helium. 


Se også vores video guide

Gode råd til Hi-float


Brug kun hi-float i latex/gummi balloner. Følg vejledingen. Prøv det gerne af et par dage i forvejen, så du kender den rigtige mængde hi-float og helium før du skal i gang med at pynte op til fest.

Husk dog at Hi-float først må fyldes i lige inden ballonen fyldes med helium, da det ellers vil ligge og tørre. 


Den mest hyppige fejl der gøres med Hi-float er at der ikke bruges den rigtige mængde eller at det ikke masseres rundt i hele ballonen.

Lad Hi-floaten tørre før du flytter ballonen til et koldere lokale eller udenfor. Det er faktisk altid en god ide at lade ballonerne hænge et par timer før de flyttes hvis det er muligt.


Det er altid en god ide at rense pumpen efter brug, da gelen ellers vil sidde og tørre inden i pumpen. Tag blot pumpen af og pump noget vand igennem en masse gange f.eks fra et glas med varmt vand.

Skulle pumpen alligevel være stoppet når du skal bruge den igen kan det løsnes ved at lægge pumpen i varmt vand ca 15 min og så forsigtigt pumpe, så løsner det sig.Tip til at fylde den rigtige mængde helium i ballonen


For at sikre at dine balloner bliver lige store og ikke mindst får den rette mængde helium i, kan du bruge stoletricket:


Du stiller blot to stole ryg mod ryg med den afstand der svare til den ønskede diameter på ballonen. F.eks 28cm (måles med lineal, tommestok e.l) 

Så fylder du ballonen med helium, når den røre begge stolerygge samtidig er den 28cm i diameter og du er klar til næste ballon.


Eller du kan købe vores ballon størrelsesmåler til at måle ballonerne med.


Du kan købe din helium her eller se vores guide til helium her

Ofte stillede spørgsmål om Hi-float

Kan man bruge Hi-float i folieballoner?


Nej det kan kun bruges i latex balloner, men folieballoner svæver mange dage uden. Vores folieballoner svæver min 7 dage, når du fylder dem med helium. Hi-float vil have den modsatte effekt på folieballonen.

Er Hi-float giftig?


Nej det er den ikke, den er endda bionedbrydelig ligesom vores latexballoner af høj kvalitet.


Hvad hvis min ballon svæver skævt?


Så er der enten for lidt helium i ballonen eller du har brugt for meget Hi-float. Husk at følge anvisningen. Prøv at justere det ved den næste ballon.

Hvor lang tid kan det holde sig?


Hi-float kan holde sig op til 2 år efter den er åben, så du kan nemt bruge resten til en anden fest.

Hvordan ved jeg hvor meget Hi-float der skal i?


Først tjekker du ballonens størrelse på posen og derefter følger du vejledningen herunder: 

  • 23 cm/ 9” = 1/2 pump
  • 28 cm/ 11”= 1 pump
  • 41 cm / 16”= 3 pump


Husk at det blot er et pump, ikke en masse små ryk og ligeledes skal du heller ikke holde pumpen nede efter at du har trykket.

Kan man bruge Hi-float i alle latex balloner?


Brug kun Hi-float i balloner der egner sig til helium. Det betyder bla at det ikke egner sig til små balloner. Det bedste resultat får du altid ved at anvende balloner af høj kvalitet.

Vi anbefaler ikke at bruge balloner mindre end 10”/25cm til helium.


Alle balloner på magiogsjov.dk er naturligvis godkendt til helium og af høj kvalitet for at du kan få det bedste resultat.

Kan man bruge Hi-float i konfettiballoner?

Vi anbefaler ikke at bruge hi-float i konfetti balloner, da det nemt får konfettien til at klumpe. Men det kan bruges til at få ballonerne til at svæve længere hvis det gøres rigtigt. Vi vil dog altid anbefale først at komme konfettien i ballonen efter hi-float er spredt i ballonen for at undgå at det klumper.

Hvad er Hi-float?


Hi-float er en slags gel der kommes inden i latexballoner og lægger sig som en hinde der lukker de mikroskopiske huller der er i ballonen og dermed gør at ballonen svæver længere, når du fylder den med helium. Ballonen vil stadig miste pusten med tiden, men den vil svæve op til 25 gange så lang tid som normalt. Så når en 11” ballon normalt svæver 16-24timer, svæver den nu altså ca 2 uger i stedet.

Hvor kan jeg købe Hi-float?

Det kan du lige her på webshoppen:

Lille flaske til ca 25 balloner: https://www.magiogsjov.dk/vare/hi-flotte-lille-flaske


Stor flaske til ca 90 balloner: https://www.magiogsjov.dk/vare/hi-floate-stor